Paarden in het verleden

Aranka

Aranka was mijn eerste paard ,ze was een draver die verschrikkelijk mooi was en heel, heel snel. Maar wel leuk voor de recreatiesport!

Pigalle

Pigalle was een half zus van Omaira en een heel gevoelig paard ,ik heb haar helaas maar kort mogen rijden daar ze helaas destijds aan koliek is overleden!!

Omaira

Omaira was het paard van mijn vader waar ik natuurlijk ook op mocht rijden,alleen was ik het nooit met mijn vader eens over het rijden! Mijn vader had haar ook leren tellen en knielen,tot overmaat van ramp ging ze dan ook steeds bij de hoefsmid knielen, die dit natuurlijk niet kon waarderen.

Callista

Met Callista begon mijn springcarrière, maar ik bleek daar uiteindelijk toch niet het echte talent voor te hebben.

Valerie

Met haar begon mijn dressuurcarrière, een ontzettend mooi anglo-arabiertje, waar ik veel mee gewonnen heb en tot en met de klasse Z2 gereden waar ze nog een derde plaats wist te veroveren op de Nederlandse Kampioenschappen!. Zij was helaas maar 1.58m groot.

Sioux

Sioux was een ontzettend mooie zoon van Kristal en heel fiijn om te rijden, een ongelooflijk fijn wedstrijdpaard…  helaas toch iets te snel verkocht.

Robert

Tja… Robert had het allemaal! Uitstraling, Power, Karakter en “rittigkeit”. Mijn eerste echte eigen paard die Chris en ik als veulentje kochten van onze eerste spaarcenten en ook het paard waarmee ik mijn eerste Grand Prix reed. Hij behaalde werkelijk in alle klassen een kampioenschaptitel. Robert was een droompaard. Hij werd verkocht naar Marie Alice Malone van de Iron Spring Farm, die menige topper uit Nederland heeft gehaald.

Ushin

Ushin was mijn “elastische” angsthaas. Hij was overal bang voor. Ondanks dat hebben we toch menige kampioenschappen behaald en internationale successen, ook in de Grand Prix. Ushin is tot zijn eenentwintigste jaar bij ons gebleven.

Bique (Ubiquiste)

Ongelooflijk fijn paard die ik van jong tot en met de Lichte Tour heb gereden. Hij werd verkocht aan een Duitse Young rider die er met het Duitse team goud mee won.

Zorro

Zorro was een leuke, mooie Lucky Boy. Heel fijn ongecompliceerd paard, leuke successen, ook een Limburgs Kampioenschap.

Whistle

Whistle was het grootste paard wat ik ooit bereden heb tot nu toe. Hij was 1.86 meter……
Toch zelf helemaal afgericht tot en met de Z2

Galaxy

Galaxy was een van de  fijnste paarden die ik ooit gehad heb. Ik heb helaas haar niet lang in de wedstrijdsport mogen rijden, daar ze op een concours achterover geklapt is en toen een zware schedelbasisfractuur opliep en niet meer geschikt was voor de sport. We hebben haar daarna ingezet voor de fokkerij en hebben daar toch wel een paar fijne paarden mee gefokt.

Usalouky

Usalouky was een gave hengst waar ik Grand Prix mee heb gereden. Herinner mijn overwinning in Donauesschingen nog tot op de dag van vandaag heel goed, maar hij kreeg helaas later last van een zenuwtik in zijn hoofd.
Heeft echter heel veel lesklanten op onze manege nog een fijn gevoel mogen geven.

Boretta

Windsor

“Good old Windsor”. Paradepaard voor heel Nederland. Ongelooflijk veel successen en vele Nederlandse kampioenschappen behaald, ook internationaal.  en zelfs een Olympic titel. Tweemaal Nederlands Kampioen Lichte Tour. Mooie successen in de Grand Prix. Tevens was Windsor twee keer finalist tijdens de Volvo World Cup Finale , een keer in Hollywood en een keer in Goteborg. Heb met hem bijna de hele wereld afgereisd.

Imperator

Imperator was weer zo’n enorm groot paard. toch tot en met het Z2-niveau gebracht. Hij was over de 1.80. Teveel paard voor kleine Netje. Super springer (Bon Ami) verkocht naar Italië.

Barichta

Barichta was een fantastische merrie. Enorm veel mee gewonnen (onder andere Nederlands Kampioen Lichte Tour). Ook heel veel internationale successen. Ze werd later een geweldige fokmerrie en we hebben veel kinderen van haar op stal. Zij is helaas niet meer!.

Bannzayir

Bannzayiir had een koppie als een kanariepietje. Mooier kon je een paard niet tekenen. Hij heeft alles voor mij gedaan wat hij kon, ook in de Grand Prix. “Bappie” staat nu heerlijk van zijn oude dag te genieten in Amerika op een ongelooflijk decadente stal.

Mon Cadeaux

Ze was mijn zonnetje, nooit een blijer paard gekend als haar, elke dag opnieuw. Limburgs Kampioen mee geworden, en later gereden tot en met de ZZ zwaar door Nanda Sieben, onze stalruiter destijds!!

Kir

Ze was een hele fijne merrie van Zeoliet; ook veel mee gewonnen. Nederlands Kampioen Z2 indoor, later verkocht aan een junior.

Olympic Ramiro

Hij was een dekhengst in België, springen gefokt paard. Heb hem helaas maar een korte periode dressuur gereden dit was voor zijn kwalificatie in de Cyclus. Heel fijn paard.

Wundermeier

Wundermeier was ook een Belgische dekhengst. Ik vond hem helemaal geweldig. Toen hij jong was was hij veel hengst maar met een heel klein hartje; mijn golflengte. Had een topper kunnen worden; helaas besloot de eigenaar anders. Heb nog enkele kinderen van hem die het super doen.

Irmela

Irmela was een geweldige merrie en  heel gevoelig. Heb met haar Z2 gereden; zij kon helaas niet wennen op een vreemde plaats.

Pigaro

Pigaro was voor mij een fantastisch paard; ook veel mee gewonnen. Limburgs Kampioen in de Z2. Was zeer talentvol voor het zware werk. Ik was dol op hem en hij was bloedmooi, hij werd later verkocht aan een Junior.

Inatana

Inata was een merrie waar ik heel gek op was, ze was niet eenvoudig toen ze kwam, maar we hebben enorm veel successen gehad, eveneens verschillende kampioenschappen en al.
Het winnen van Mechelen was echt gaaf. Is verkocht door de eigenaars familie Poettgens naar de Dominicaanse Republiek, waar ze ook haar sporen heeft verdiend (gouden medaille Pan American Games). Inatana staat nu weer in Nederland, en is grootmoeder van de jonge hengst Santano.

Quicksilver

Quicksilver is het zilveren paard met een gouden karakter, zeker als dekhengst zijnde. Heb heel veel lol met hem gehad en hij heeft ontzettend veel goede veulens gebracht die zowel als spring- en als dressuurpaard erg geschikt zijn!! op dit moment loopt ie nog onder zijn nieuwe eigenaresse Joanna Vaughn

Rockefeller van de Zelm

Rocky was in het begin geen gemakkelijk paard, erg dominant en toch onzeker en bang! Toen we samen het vertrouwen in elkaar hadden opgebouwd wonnen we bijna alles wat er te winnen viel, ook internationaal!
Heb met hem twee NKB titels en drie Subtop titels: Nederlands Kampioen ZZ licht, Nederlands Kampioen ZZ zwaar en Nederlands Kampioen Lichte Tour! Toen hij Grand Prix liep werd hij ingezet voor de fokkerij helaas. Hij functioneerd nu nog steeds als dekhengst!

Nartan

Tja, voor dit paard zijn gewoon geen woorden. Ik heb in mijn hele leven nog nooit zo’n fijn paard gehad, ofschoon hij de eerste jaren van zijn leven met mij alle kanten is opgevlogen. Maar eenmaal zijn vertrouwen, ging hij voor mij door het vuur! Ongelooflijk veel internationale overwinningen!
Wereldbeker wedstrijden en uiteindelijk de World Cup Finale in Las Vegas 2009 met een fraaie 6de en 7de plaats. Heeft in ELKE klasse met mij een Nederlandse Kampioenstitel behaald, met als klap op de vuurpijl in 2010 Nederlands Kampioen Zware Tour!! Het zelfde jaar, in het hol van de leeuw, de overwinning in Hagen Horses and Dreams meets Mexico in de Kür met 77.10% en dat was tevens zijn afscheidsrit met mij!! Nu is Katherine Bateson uit de USA de trotse ruiter, ze heeft het WK in Kentucky gedaan met hem en hij was het 2e beste paard van Amerika,

Dabanos D’04

Tja Dabanos D’04 daar kan ik een boek over schrijven, maar ja dat ga ik niet doen! Dit was een paard met  gruwelijk veel kwaliteit maar echt niet de gemakkelijkste! Jammer dat zijn nervositeit hem vaak dwars zat!  Ik heb  enorm veel energie in hem gestoken en we werden uiteindelijk een echt team ! Ik was gek van hem en dat had zich geloond, uiteindelijk toch de mooie A Kaderscores gehaald met hele fraaie ritten! ! Als afsluiting uiteindelijk veel verdriet! En zo jammer dat ik het begonnen verhaal niet kon afmaken met hem!