Wowwww wat hebben we genoten op het CDIO5* in Compiegne! De eerste dag in de Grand Prix meteen al een mooie proef kunnen neer zetten! Jammer van de fout in om de twee en nog wat hele kleine dingetjes die er helaas voor zorgden net buiten de prijzen te vallen in dit zware deelnemersveld maar toch nog een goede score van 71,26 %!
Maar gisteren in de Kür liep Dabanos een echt super mooie kür en alle mensen waren mee aan het klappen echt gaaf!! Het leverde een prachtige score op van bijna 75% en een fraaie vierde plaats! Ben zooooooo ontzettend blij met zijn progressie en dankbaar dat ik hem mag rijden ! Thanks Ona de Waegenaere! En natuurlijk een dikke thanks voor mijn mooie outfits van Emmers Equestrian uit Hamond! Tevens ben ik ontzettend trots op mijn kleine nichtje Suraya Hendrikx die hier zomaar met haar paard Danoon twee keer de overwinning mee naar huis nam en nog een tweede plaats! Toppie gedaan trotse tante trotse trainer!!!

http://www.dehoefslag.nl/laatste-nieuws/nederland-derde-nations-cup-2.html

Nederland derde in Nations Cup Compiègne

Mei 21, 2017

776

Het Nederlandse dressuurteam, bestaande uit Patrick van der Meer, Jeannette Haazen, Adelinde Cornelissen en Daniëlle Heijkoop, is zondag als derde geëindigd in de Nations Cup. De ruiters uit Groot Brittannië schreven de eerste wedstrijd van de competitie in het Franse Compiègne op hun naam. Het Zweedse team werd tweede.

Het Nederlandse team noteerde een eindscore van 430.136 procent. Dat was nog geen drie procent minder dan de nummer twee (432.958 procent). Groot Brittannië had een wat grotere voorsprong: 432.958 procent.
Oranje stond na de Grand Prix van zaterdag nog tweede in het tussenklassement. Op zondag stonden de Grand Prix Spécial en de kür op muziek op het programma.

Jeannette Haazen

Jeannette Haazen en Dabanos D’O4 reden in Compiègne de kür van hun leven. Die was goed voor 74,7 procent en een individuele vierde plaats!

Ook Patrick van der Meer reed een keurige kür met Zippo. Maar omdat alleen de hoogste score meetelde voor het teamresultaat, werd zijn 73,7 procent weggestreept.

Patrik Kittel leverde een forse bijdrage aan de tweede plek van het Zweedse team door in de kür een score te laten noteren van 79.325 procent met Deja. Hij moest de Duitse Helen Langehanenberg net voor laten gaan: 79.575 procent.  Hayley Watson-Greaves werd derde met Rubins Nite (75.325 procent).

Spécial

Adeline Cornelissen en Aqiedo en Daniëlle Heijkoop en Badari verschenen eerder op zondag aan de start van de spécial. Cornelissen werd derde met 72.882 procent, Daniëlle Heijkoop en Badari moesten genoegen nemen met de twaalfde en laatste plaats (67.314 procent).

De winst in de spécial ging naar de Brit Spencer Wilton en Super Nova II. De Deense ruiter Anders Dahl werd tweede met Selten HW. De tweede Britse ruiter die aan de start verscheen van de spécial was Gareth Hughes. Hij noteerde met Don Carissimo een score van 70.078 procent, wat goed was voor de 7e plaats.

Tevreden

Bondscoach Rien van der Schaft is tevreden over de prestaties van zijn ruiters. ‘Aqiedo van Adelinde is een paard met heel veel aanleg voor de zwaardere oefeningen. Hij mist nog wedstrijdervaring, maar het is een paard met heel veel potentie. Patrick van der Meer heeft twee hele goed proeven gereden en dat is een ruiter die je gewoon altijd graag in je team hebt.’

Jeanette Haazen reed in de kür heel goed, vond Van der Schaft. ‘Als er een publieksprijs was geweest had zij die zeker gewonnen, het publiek zat gewoon mee te klappen. Danielle Heijkoop scoorde nu het minste met Badari, maar ze hebben wel goede dingen laten zien. Zijn zijgangen en passage zijn echt hoogtepunten, ik heb er vertrouwen in dat het goed komt met dat paard.’

Klik hier voor alle uitslagen van de Nations Cup.

Foto: DigiShots